Hauptseite:nl: Unterschied zwischen den Versionen

Aus OpenSeaMap-dev
Wechseln zu: Navigation, Suche
(Geschiedenis: Link)
K
 
(Eine dazwischenliegende Version desselben Benutzers wird nicht angezeigt)
Zeile 25: Zeile 25:
  
 
[[Image:MapFullscreen.png|400px|right]]
 
[[Image:MapFullscreen.png|400px|right]]
'''[http://www.OpenSeaMap.org OpenSeaMap]'''' is een wereldwijd opensource project om een '''vrije zeekaart''''''' te maken.  
+
'''OpenSeaMap''' is een wereldwijd opensource project om een '''vrije zeekaart''' te maken.  
 +
* Website: [https://OpenSeaMap.org OpenSeaMap.org]
 +
* Karte:     [https://map.OpenSeaMap.org/?zoom=6.6&lon=-2.43120&lat=37.39335&layers=TFTFFTFFFTFFTFFFFTFFFF map.OpenSeaMap.org]
 +
 
  
 
== Geschiedenis ==
 
== Geschiedenis ==

Aktuelle Version vom 21. Dezember 2023, 11:42 Uhr

Deutsch English Français Dutch


MapFullscreen.png

OpenSeaMap is een wereldwijd opensource project om een vrije zeekaart te maken.


Geschiedenis

OpenSeaMap is in 2009 gelanceerd als antwoord op de grote behoefte aan vrij toegankelijke maritieme kaarten. Het doel van OpenSeaMap is om nautische en toeristische informatie die van belang is voor de zeeman toe te voegen aan de vrije wereldkaart en deze op een nautisch aantrekkelijke manier weer te geven. Dit omvat bakens, boeien en andere navigatiemerken, haveninformatie, reparatiewerkplaatsen, scheepsaccessoires en nog veel meer, maar ook winkelvoorzieningen, restaurants en bezienswaardigheden. OpenSeamap is een project van OpenStreetMap en gebruikt zijn databank.

Het begon allemaal met de monsterhaven "Warnemünde" en de Kieler Förde.

Werkplatform voor schippers

Vandaag is OpenSeaMap een geïntegreerd werkplatform voor schippers. Zoveel meer dan alleen een goede elektronische zeekaart.

De basiskaart komt overeen met de OpenStreetMap-kaart. Het wordt aangevuld met nautische informatie, die ook in de Openstreetmap-databank is opgeslagen. Aanvullende nautische informatie wordt weergegeven als selecteerbare kaartlagen met behulp van OpenLayers. Klikbare pictogrammen bevatten veel aanvullende meta-informatie, die wordt weergegeven in popups op de kaart, of links leiden naar verdere informatiebronnen. Gereedschap helpt de schipper bij zijn dagelijkse werk.

OpenSeaMap staat open voor toekomstige ontwikkelingen.

voor watersporters en zeereizigers

OpenSeaMap helpt bij watersportactiviteiten zoals kajakken, duiken, surfen, vissen en hengelen tijdens de planning en ter plaatse.

Zeereizigers, cruisers, eilandhoppers en backpackers kunnen informatie vinden over havens, eilanden, toerisme, Wikipedia-artikelen, het weer, enz.

Laag

In het menu "Weergave" kunnen extra lagen worden toegevoegd aan de basiskaart en de zeemerken:

Weer

De weerlaag toont weerkaarten: Windrichting en windkracht, luchtdruk, luchttemperatuur, neerslag en golfhoogte.

Havens

De havenlaag toont havens, jachthavens en ankerplaatsen. Een popup toont de naam van de haven, een link naar een meteogram, en voor meer dan 1000 havens een link naar de havenwiki waar de havens worden beschreven en geïllustreerd met foto's.

Getijdemeter

De getijde-peilingenlaag toont de getijde-peilingen van rivier- en kustpeilingen in real time. Een popup toont gedetailleerde gegevens over de getijdenmeter en links naar een getijdenkromme.

Sport

De sportlaag toont kajakroutes. De kleuren geven de moeilijkheidsgraad van de secties aan. In- en uitstappunten, moeilijke plekken en stuwen zijn gemarkeerd. Kanoverhuurstations, trainingsroutes, campings zijn ook aangegeven. Riviermeters geven het waterpeil en de afvoer aan.

De sportlaag toont ook duikplaatsen, duikscholen, tankvulstations en zwembaden.

Luchtfoto

De luchtfotolaag toont luchtfoto's, sommige in hoge resolutie, als alternatief voor de basiskaart.

Marine profiel

De laag mariene profielen bevat bathymetrische dieptegegevens van 200 tot 10.000 m. Bij lage zoomniveaus een diepteprofiel als getrapte en gearceerde blauwe schaal, bij hoge zoomniveaus extra dieptecontouren.

Wikipedia

De Wikipedia-laag toont 1,7 miljoen Wikipedia-artikelen met georeferentie als markers op de kaart. Een popup toont een afbeelding uit het artikel en linkt direct naar het artikel. Als alternatief kunnen artikelen worden weergegeven als een afbeeldingengalerij op de kaart.

AIS

De AIS-laag toont de positie van schepen met AIS-zenders bijna in real time. In een popup worden de scheepsgegevens getoond.

Toepassingen

OpenSeaMap kan online op het scherm worden bekeken.

Voor de cruise kunt u de actuele kaart downloaden en meenemen op uw notebook, tablet of kaartplotter.

Programma's en toepassingen: En:Navigatie_programma

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)